Fler och fler tar en dusch i trädgården. En utomhusdusch har flera fördelar. Speciellt om du har en pool, jacuzzi eller bastu i trädgården. Att ta en dusch innan du använder någon av dessa tre minskar chansen att bastun eller vattnet blir smutsigt. Vi kommer att diskutera i den här bloggen vad det är bra för och vad du bör ta hänsyn till.

Dessa är de viktigaste sakerna att tänka på när du köper och installerar en trädgårdsdusch:

Plats
Ge integritet och plats på rätt plats
Budget
Hur mycket vill du spendera, för det finns något att hitta i alla prisklasser
Ytan
Se till att det inte är för halt och att vattnet kan rinna av
att installera
Låter du en rörmokare göra jobbet eller kan du göra det själv
När du läser vidare kommer vi att gå djupare in på ovanstående frågor. Vi diskuterar till exempel prisskillnaderna mellan duscharna och var du bäst kan placera dem. Dessutom diskuterar vi även var du kan köpa trädgårdsduschen.

Varför en trädgårdsdusch?
I inledningen av denna blogg diskuterade vi kort varför människor duschar i trädgården. Främst gör du detta precis som med en vanlig dusch för hygienen. Speciellt om du har en jacuzzi eller pool i trädgården är en utomhusdusch mycket användbar. Genom att duscha innan du går i vattnet förhindrar du att vattnet blir smutsigt. Filtren i din jacuzzi eller pool behöver då göra mindre arbete och hålla längre. Om du har applicerat solskyddskräm på dig själv vill du också skölja av det innan du går i vattnet.

Även om du har en bastu vill du naturligtvis börja ditt avslappningspass fräscht. En dusch bredvid din bastu är extra användbar eftersom du kan ta en kalldusch mellan varma pass. Att ta en kalldusch efter att du har varit i bastun eller mellan passen är bra för bland annat cirkulationen. Nyfiken på fler fördelar, ta en titt på dessa på Abiscos sajt.

Numera kan det bli väldigt varmt i Nederländerna på sommaren. Det finns inget bättre än att ta en uppfriskande dusch. Detta är också en av anledningarna till att du skulle vilja sätta en i din trädgård.

Var placerar du en trädgårdsdusch?
Du vill placera duschen på en logisk plats. Om duschen är avsedd för bastun är det bäst att placera den så nära bastun som möjligt. Anta att du vill ta en dusch på vintern mellan ett bastupass, då vill du inte gå till andra sidan trädgården.

Om duschen är avsedd för jacuzzin eller poolen gör platsen där du placerar den mindre skillnad. Om du duschar innan du går in i poolen eller jacuzzin är det bäst att bära flip flops direkt. På så sätt förhindrar du att sand kommer under dina fötter när du går till vattnet.

Om du planerar att duscha naken och du har grannar måste du överväga duschens placering. Du föredrar så mycket avskildhet som möjligt, så försök att placera duschen på en plats utom synhåll för grannarna. Du kan också göra en duschkabin av till exempel trä. Står duschen mot staketet kan det redan räcka med en panel av träplankor.

Hur mycket kostar en trädgårdsdusch?
Som med många andra produkter kan du gå åt olika håll med en trädgårdsdusch. Du kan satsa på lågbudget, mer kvalitet och till och med helt inredda trädgårdsduschar med bakpaneler. Priserna skiljer sig därför enormt åt.

Du kan hitta den billigaste utomhusduschen för drygt 20 €. Du får en avtagbar teleskopisk sprutlans med justerbar höjd från 147 cm till 190 cm, duschhuvudet är 180° justerbart. Men du har också duschar som kostar mer än € 1000. Till exempel den rostfria utomhusduschen Fatboy tillverkad i rostfritt stål som har en höjd på 212 cm. Denna variant innehåller blandare, handkran och duschmunstycke samt en träplattform som du kan stå på.

Fördelen med det breda sortimentet är att det finns något att hitta i varje priskategori. Oavsett om du har mycket eller lite att spendera är en dusch i trädgården alltid möjlig.

Vilket underlag är mest lämpligt?
Precis som med en vanlig dusch vill du att underlaget ska vara fast och inte för halt. Dessutom måste du se till att ytan sluttar något så att vattnet kan rinna till avloppet.

Har du släta plattor i trädgården som i kombination med vatten kan göra att du halkar är det klokt att lägga ner en halkfri matta. Om stenen har mer struktur kan den helt enkelt fungera som ett substrat.

En annan enkel lösning är att lägga ner ett trädäck. Fördelen är att man kan köpa paneler färdiga och att det ofta räcker med en panel.

Leave a Comment on Vill du ha en trädgårdsdusch? Här är vad du behöver veta om det

Leave a Reply

Your email address will not be published.